EPC, hoeveel kost het? Onze tarieven.

Hoeveel kost een energieprestatiecertificaat? De uiteindelijke prijs voor een EPC wordt berekend op basis van de grootte van de woning. Hiervoor wordt het bruikbare vloeroppervlak genomen dat uiteindelijk vermeld staat op het EPC. Als indicatie kan u dit zelf berekenen door de grondoppervlakte per verdiep te nemen, waarvan de vrije hoogte minstens 1,5m bedraagt. Bestellen doe je hier.  En bekijk zeker ook even onze tips voor een goed epc!

Bruikbare vloeroppervlakte Prijs Voorbeeld
wooneenheid < 120 m² 150,- excl. BTW
  • Studentenkamer
  • Studio
  • (Duplex-)appartement
  • Gesloten bebouwing
120m² < wooneenheid < 250 m² 175,- excl. BTW
  • Duplex- of triplex-appartementen
  • Gesloten, halfopen of open bebouwing
wooneenheid > 250 m² 200,- excl. BTW
  • Halfopen & open bebouwing

Verplaatsing, opmeting & rapportage zijn inbegrepen in de vermelde prijzen, exclusief BTW (21%) .

Voor elke wooneenheid die te koop of te huur wordt aangeboden is een EPC verplicht. Een wooneenheid dient over de nodige voorzieningen te beschikken om autonoom te kunnen functioneren (oa woonkamer, toilet, badkamer & keuken).

Bij studentenkamers met eigen sanitair en een eigen keuken of kitchenette wordt een afzonderlijk EPC opgemaakt. Beschikken de studentenkamers niet over hun eigen voorzieningen, dan wordt een EPC opgemaakt voor het volledige gebouwdeel.

Waarom kiezen voor Egeon

Wij hebben een ruime ervaring met energie in de gebouwensector en stelden al voor honderden tevreden klanten een EPC op. Door onze ervaring kunnen wij vlot, maar grondig en professioneel, een correct energieprestatiecertificaat garanderen. Daarbij proberen we steeds in de mate van het mogelijke rekening te houden met de wensen van de klant, zowel voor het plaatsbezoek als voor de aflevering van het EPC. Indien u, tenslotte, meerdere EPC's tegelijkertijd laat opmaken, of op regelmatige basis met ons wilt samenwerken, kunnen we een nog gunstigere prijs overeenkomen. Neem daarvoor contact met ons op. 

Overige diensten

In combinatie met een EPC (aan onderstaande prijs), bieden we eveneens een elektriciteitskeuring aan de voordelige prijs van 120 euro excl. BTW aan. Daarnaast kan u ook een keuring van een stookolietank aanvragen voor 150 euro excl. BTW