Hoe gaat het in zijn werk?

Onze prijzen kan u controleren op onze pagina met de prijs voor een EPC.
Indien u overtuigd bent, kan u contact met ons opnemen voor het vastleggen van een afspraak. Om een EPC op te kunnen stellen zullen we immers ter plaatse een aantal vaststellingen moeten doen. Deze hebben betrekking op de grootte van het beschermde volume, de isolatiewaarde van de gebruikte materialen, de systemen voor verwarming en warm water, enzovoort.
Wanneer we bij u langs komen, zullen we samen met u de benodigde informatie verzamelen. Hierbij volgen we een wettelijk vastgelegd protocol.
Naast visuele informatie - duidelijk zichtbare aanwijzingen - mogen wij als energiedeskundige gebruik maken van volgende documenten om informatie te vergaren:

  • Een bestaande EPB-aangifte
  • Een bestaand energieprestatiecertificaat 
  • Plannen: vergunningsaanvragen, uitvoeringsplannen of -details 
  • Subsidieaanvragen bij de Vlaamse overheid (bijvoorbeeld renovatiepremie) 
  • Facturen op het betreffende adres met info over materialen of installaties 
  • Werfverslagen, post-interventiedossier of vorderingsstaten met info over materialen of installaties 
  • Lastenboeken 
  • Chronologie van foto's van het bouwproces 

Indien een bepaald element (bijvoorbeeld isolatie) niet kan vastgesteld worden, zal dat in vele gevallen een negatieve invloed hebben op het uiteindelijke kengetal van uw EPC. Daarom is het meestal in uw eigen voordeel om zo veel mogelijk informatie te verzamelen en klaar te houden.

Indien u ons een kopie van het bouwplan met voldoende gedetailleerde gegevens kan bezorgen, vereenvoudigt dat sterk de totale opmeting, wat resulteert in een lagere prijs.
Na het verwerven van alle noodzakelijke gegevens, verwerken wij ze verder, en stellen wij het energieprestatiecertificaat samen. We bezorgen u dan een proefversie van het EPC, waarop reeds alle informatie van het uiteindelijke certificaat vermeld staat. Eenmaal we de betaling ontvangen hebben, bezorgen we u zo snel mogelijk uw werkelijk, rechtsgeldig EPC.