Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbraak woning sloopopvolgingsplan

Onlangs keurde de Vlaamse regering de wijzigingen van Vlarema 8 definitief goed. Daarmee wordt de tracering van sloopmaterialen een integraal onderdeel van de sloopopvolgingsprocedure. Concreet betekent dit dat voor sloopwerven waarvoor de opmaak van een sloopopvolgingsplan verplicht is, het sloopbedrijf het traceerbaarheidssysteem voor sloopmaterialen dient te volgen. Deze verplichte sloopopvolging  geldt voor sloopwerven waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2022 werd ingediend.

In de praktijk betekent dat dat voor elke sloopwerf een wat duurdere (volledigere) procedure gevolgd zal moeten worden. Dit heeft echter wel als voordeel dat de afvoer van puin goedkoper kan. Voor de meeste werven was het daarvoor sowieso al interessanter om de volledige tracering te doorlopen.

Ook wordt het persoonscertificaat ‘Asbestdeskundige Inventarisatie’ ingevoerd voor deskundigen die sloopopvolgingsplannen of controleverslagen willen opmaken binnen het kader van de sloopopvolgingsprocedure.

Heeft u een sloopwerf en bent u op zoek naar iemand die voor u het sloopopvolingsplan kan opmaken? Neem dan zeker contact op. De prijs voor een slooopvolgingsplan is sterk afhankelijk van het project, indien u ons de plannen en ligging van de af te breken delen bezorgt, maken wij graag een offerte voor u op.

Bron: https://www.tracimat.be/kenniscentrum/nieuws/vlarema-8-goedgekeurd-trac…