Overslaan en naar de inhoud gaan
Achtergrondafbeelding energieprestatie-eisen

Volgend jaar wordt in Vlaanderen een nieuwe stap genomen in het verstrengen van de energieprestatie-eisen voor nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Bovendien wordt het "subsidie"niveau verlaagd.

Een kort overzicht van de voornaamste wijzigingen:

  • Voor nieuwbouw wordt het S-peil verlaagd tot S28. De E-peileis blijft behouden op E30.  Is het onmogelijk om S28 te behalen voor uw project, dan heb je de mogelijkheid om te voldoen aan S31 en E25. Op die manier wordt tegemoet gekomen aan de ontwerpvrijheid binnen een bouwproject. De korting op het KI wordt pas toegekend vanaf E20 (50% gedurende 5 jaar. Een volledige vrijstelling van het KI gedurende 5 jaar krijg je vanaf een E-peil van 10.
  • Voor IER-projecten verlaagt het te behalen E-peil van 70 naar 60, met behoud van de eis rond hernieuwbare energie. Momenteel zijn er nog geen beslissingen genomen rond een verstrenging of verlaging van de drempel voor het toekennen van de korting op het KI. Daar kan je dus nog steeds van genieten bij het bereiken van E60.

Wil je graag meer info over de mogelijke impact van deze wijzigingen op jouw project? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, via mail op info@egeon.be of telefonisch op 09/310.55.55.