Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom het ventilatiesysteem inregelen?

Voor een optimale werking van het ventilatiesysteem, dient dit voor ingebruikname te worden ingeregeld, zodat alle ventielen de juiste volumestroom doorlaten. De inregeling gebeurt volgens de norm NBN D50-001 voor woningen en NBN EN 13779 voor niet-residentiële ruimtes.

Bij een balansventilatiesysteem mag het verschil tussen het totale toevoerdebiet en het totale afvoervolume niet groter zijn dan 20%. Zoniet is het systeem niet in balans.

Een goed afgesteld systeem heeft niet alleen een positief effect op de levensduur van het systeem, het heeft ook een zeer grote invloed op de EPB-berekening van uw woning. Zo kan een systeem in balans gemakkelijk 5-6 E-peilpunten opleveren, indien de ventilatiedebieten kunnen worden gestaafd dmv een EPB-conform meetrapport.

Prijzen

Onderstaande prijzen gelden voor de standaard inregeling van de verschillende types ventilatiesystemen. De te behalen debieten per ruimte/ventiel dienen te worden aangeleverd door de opdrachtgever/installateur HVAC.
Kostprijzen in euro, excl. BTW, prijs per systeem

  Systeem C Systeem D
Woning/appartement 229,- 289,-
2 wooneenheden 169,- 249,-
3-5 wooneenheden 149,- 229,-
6-9 wooneenheden 119,- 199,-
10+ wooneenheden 99,- 179,-
Niet residentiële gebouwen: 10 euro per in te regelen ventiel (min. 300 euro)

We kunnen u uiteraard bijkomende kortingen aanbieden indien tegelijkertijd met de inregeling van het ventilatiesysteem ook een luchtdichtheidsmeting van het kanalennet of van de woning gebeurt. Contacteer ons voor onze beste prijzen voor uw project.